Ondernemers

Als ondernemer loop je uiteenlopende risico’s. Deze kun je voor een deel zelf uitsluiten of verminderen. In andere gevallen kun je het risico afwentelen op een verzekeraar. Sommige risico’s zijn niet weg te nemen en horen nu eenmaal bij het ondernemerschap (bijvoorbeeld concurrentie, veranderende regelgeving).

De ondernemersrisico’s kun je als volgt indelen:

  • de onderneming (bezittingen, vermogen)
  • de werknemers (o.a. ziekteverzuim)
  • de ondernemer zelf (arbeidsongeschiktheid, overlijden, langer leven dan je vermogen mogelijk maakt)

Per fase waarin je als ondernemer verkeert zijn je risico’s verschillend, evenals je budget om risico’s af te dekken. Een starter zonder personeel is met een paar noodzakelijke verzekeringen klaar. Zit je in de groeifase, dan wil je mogelijk iets regelen als oudedagsvoorziening (fiscaal ook aantrekkelijk!). Indien nodig kun je een voorziening treffen voor je compagnons(s). Heb je jezelf ‘gepromoveerd’ tot werkgever dan komen er weer andere risico’s bij.

Maan Financieel Advies adviseert vanuit een praktische insteek: wat kun je zelf opvangen en wat moet je absoluut verzekeren? Hierbij kijken we niet alleen naar je onderneming en je bedrijfsvorm maar ook naar je privésituatie. Wij hebben al veel startende ondernemers begeleid en zijn specialist op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van deskundigen die we voor jou kunnen inschakelen, zoals accountants/fiscalisten, administratiekantoren, P&O-adviseurs, coaches, bedrijfsartsen en juristen.