Hypotheken

Het kopen van een woning gaat meestal samen met het afsluiten van een hypotheek. Iets wat je niet dagelijks doet, daarom is goed advies zeer belangrijk. Hoeveel kun je lenen? Wat zullen de maandlasten zijn? Welke bank heeft het beste aanbod? Hoe zit het met de renteaftrek? Al deze zaken – en nog veel meer – komen tijdens onze advisering aan de orde.

De adviseurs van Maan Financieel Advies kennen de materie door en door. Naast rentepercentages en maandlasten kijken we goed naar de verschillende voorwaarden. Wij praten dagelijks met mensen die overwegen een eigen woning te kopen of zojuist hun droomhuis hebben gevonden. Maar we kunnen je ook adviseren over je lopende hypotheek.

Omdat ons kantoor voor praktisch alle geldverstrekkers bemiddelt, kunnen wij het aanbod goed in kaart brengen. Je hoeft dus niet zelf bij meerdere banken langs te gaan. Dit scheelt je tijd en kosten, zo kun jij je richten op de leuke zaken rond de aankoop van een huis!

Tijdens het traject van advisering en totstandkoming van de hypotheek werken we nauw samen met alle betrokken partijen (makelaar, taxateur, bank, verzekeraar, notaris, etc.). Je kunt ons zien als de spil binnen dit complexe proces. Wij houden alle tijdslijnen in de gaten en stemmen de trajecten op elkaar af, waardoor we je zoveel mogelijk zorg(en) uit handen nemen.

Erkend Hypotheek Adviseurs

Bij Maan Financieel Advies werken twee erkend hypotheekadviseurs. Deze erkenning staat garant voor gedegen vakkennis die permanent wordt bijgespijkerd. We hebben jarenlange ervaring met hypotheken voor ondernemers, nieuwbouwwoningen en verbouwingen, overbruggingshypotheken, de bijleenregeling, hypotheekaanpassingen bij echtscheiding etc.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Maan Financieel Advies bekijkt altijd of een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie tot de mogelijkheden behoort. Deze garantie zorgt voor extra zekerheid voor jou en voor de bank. Daardoor word je beloond met een lagere rente. NHG kent een aantal spelregels, samen nemen we door of deze binnen jouw wensen passen.

Starters

Diverse lokale en nationale regelingen zoals Starterslening en Koopsubsidie bieden extra mogelijkheden voor starters om een hypotheek. Ook zien wij steeds vaker dat ouders financieel willen bijspringen, maar niet precies weten wat de slimste manier is. Wij kunnen hierbij begeleiden.

Hypotheekvormen

In een hypotheekgesprek kunnen we je alles vertellen over de voor- en nadelen van diverse hypotheekvormen. 

(Bank)spaarhypotheek

Wij hebben veel ervaring met het 'fiscaal geruisloos voortzetten' van oude (bank)spaarhypotheken. Hiermee kun je bepaalde fiscale voordelen behouden, die voor starters op de hypotheekmarkt niet meer zijn toegestaan. Per situatie bepalen we of dit gunstig is, of dat een andere aflossingsvorm beter past.